Veel Gestelde Vragen!

Hoeveel kan een BrokkenPiloot verdienen?

Dat hangt af van het aantal zakken hondenvoer dat een BrokkenPiloot verkoopt. De marge per zak bedraagt € 6,50 exclusief 21% BTW. In het geval je geen BTW hoeft af te dragen loopt dit op naar € 7,86 per zak. Naast deze basis marge, kun je ook nog aantrekkelijke bonussen verdienen.

 

Kan ik ook Bonussen verdienen?

Ja, dat kan zeker. Voor starters hebben we een 2 tal aantrekkelijke starters bonussen. Maak je een vliegende start en verkoop je in je eerste 3 maanden na start datum minimaal 75 zakken voer, dan gelden onderstaande bonussen:

 

75

zakken afname in eerste 3 maand na startdatum  € 75,00

150

zakken afname in eerste 3 maand na startdatum  € 175,00

 

Verder zijn er per half kalenderjaar ook nog eens bonussen te verdienen.

halfjaars bonus totaal per zak

100

verkochte zakken in een half kalenderjaar  €      50,00  €     0,50

150

verkochte zakken in een half kalenderjaar  €      90,00  €     0,60

250

verkochte zakken in een half kalenderjaar  €    165,00  €     0,66

350

verkochte zakken in een half kalenderjaar  €    240,00  €     0,69

500

verkochte zakken in een half kalenderjaar  €    375,00  €     0,75

Genoemde halfjaarbonussen worden twee keer per kalenderjaar berekend op basis van je aantal bestelde zakken brokken in de periode 1 januari tot en met 30 juni en de periode 1 juli tot en met 31 december.

Genoemde bonussen zijn inclusief BTW en worden verrekend met je eerst volgende bestelling. Bonussen kunnen niet gecombineerd worden. Bonussen worden berekend op basis van het aantal zakken Geperste Wafel (20 kg), Premium (15 kg) en 3-Mix (10 kg).

 

Zijn BrokkenPiloten in dienst van Ecovitaal?

Nee, BrokkenPiloten zijn niet in dienst van Ecovitaal. Een BrokkenPiloot is volledig zelfstandig, maar is een Onafhankelijk Zelfstandig Distributeur van Ecovitaal. Dit houdt in dat een BrokkenPiloot meelift op het succes van Ecovitaal en gebruik maakt van de kennis en ervaring van Ecovitaal.

 

Hoe hoog is de Distribiteurs Fee?

De Distribiteurs Fee bedraagt € 17,- exclusief BTW per maand.

 

Moet ik een startinvestering doen?

Nee, je hoeft geen startinvestering te doen. Zelfs niet de Distributeurs fee. Dat begint pas na de StarterTraining als je definitief hebt besloten om BrokkenPiloot te worden.

Voor startende BrokkenPiloten zijn er ook interessante startpakketten en interessante starterbonussen.

 

Waarom moet ik een Distributeurs Fee betalen?

Als BrokkenPiloot krijg je toegang tot een online ledengedeelte. Wij zorgen er voor dat dit actueel is. Hier vind je ook tools die je kunt gebruiken. Deze moeten wij ontwikkelen en blijven we ook door ontwikkelen. Daarvoor vragen we een kleine jaarlijkse bijdrage. Daarvoor krijg je tevens een eigen uwbrokkenpiloot.nl e-mailadres en eigen pagina op uwbrokkenpiloot.nl.

Natuurlijk zouden we deze kosten ook kunnen verrekenen met de marge op de brokken. Maar dan betaalt iemand die veel brokken levert veel meer dan iemand die minder hard loopt. En dat vonden wij niet fair. Alle BrokkenPiloten zijn voor ons wat dat betreft gelijk.

En wanneer je veel brokken levert, kom je in aanmerking voor interessante bonussen, waarmee de Distributeurs Fee snel terugverdiend is.

 

Moet ik belasting betalen over wat ik verdien als BrokkenPiloot?

Hetgeen je als BrokkenPiloot verdiend moet je als extra inkomsten opgeven bij je jaaropgave. Afhankelijk van je situatie betaal je dan belasting over deze inkomsten. Je belastingadviseur of boekhouder kan precies vertellen wat dat voor jou inhoudt.

 

Moet ik de BTW afdragen?

Dat is afhankelijk van de vorm waarin je als BrokkenPiloot aan de slag gaat. Word je bijvoorbeeld BrokkenPiloot naast je werk in loondienst, dan hoef je waarschijnlijk geen BTW af te dragen. Maar ook wanneer je het bedrijfsmatig oppakt is het mogelijk dat je geen BTW hoeft af te dragen. Dit is afhankelijk van je totale jaar bedrag aan BTW. Je boekhouder of belastingadviseur kan precies aangeven wat voor jou van toepassing is. Wanneer je geen BTW hoeft af te dragen is je marge € 7,86 per zak hondenbrokken.

 

Moet ik maandelijks een vast/minimum aantal brokken afnemen?

Nee, je bent tot geen enkele afname verplicht. Wanneer je goed plant, kun je goed inschatten hoeveel brokken je nodig bent in een bepaalde periode. Wij adviseren altijd om die hoeveelheid te bestellen die je in de komende 2 maanden nodig bent. En als het goed loopt, wanneer je 35 zakken nodig bent in een kortere periode. Op deze manier druk je de verzendkosten. Die zijn vanaf 35 zakken per bestelling namelijk gratis.

 

Moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Dat is afhankelijk hoe je als BrokkenPiloot aan de slag gaat. Word je BrokkenPiloot naast je huidige baan, dan is inschrijving bij de Kamer van Koophandel waarschijnlijk niet nodig. Pas wanneer je vele uren per week als BrokkenPiloot aan de slag gaat, kan inschrijving bij de Kamer van Koophandel aan de orde komen. Op dat moment kan het je zelfs voordelen bieden. Je boekhouder kan je hier meer over vertellen. Maar om te beginnen hoef je je zeker nog niet in te schrijven.

 

Wat nu als blijkt dat BrokkenPiloot zijn toch niets voor mij is?

Dat kan natuurlijk. Je kunt op ieder gewenst moment de samenwerking beëindigen. We rekenen er wel op dat je vanaf het moment dat je schriftelijk hebt gemeld te willen stoppen, nog 1 maand door gaat als BrokkenPiloot. In die periode draag je de klanten aan ons over en zoeken we vervanging voor, zodat de klanten natuurlijk niet zonder brokken komen te zitten.

 

Wat nu als ik ziek wordt?

Als je ziek wordt kun je een familielid of vriend vragen om de brokken af te leveren. Als je administratie op orde is, is dat voor de meeste mensen prima te doen. Je geeft hen de adressen en het aantal af te leveren zakken voer. Met een goed navigatiesysteem in de auto kunnen zij de brokken dan bezorgen.

Mocht je niemand kunnen vinden, kun je ons benaderen. Wij gaan dan kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

 

Hoe weet ik wat ik moet doen?

Wanneer je BrokkenPiloot wordt, krijg je toegang tot een online brokkenpilotengedeelte. Hierin staat alles wat je moet weten. Daarnaast kun je met al je vragen bij ons terecht.

De eerste stap is het stappenplan dat voor je klaar ligt. Hierin staat precies welke stappen wij adviseren om in welke volgorde te zetten.

Hoe kom ik aan klanten?

Uiteraard zetten wij de klanten die zich melden via onze site naar je door. Daarnaast kun je een eigen klantenkring opbouwen. In het besloten online brokkenpilotengedeelte, staat de informatie over de manieren die werken om klanten te werven. Je hoeft uiteraard niet meer de fouten te maken die wij zelf al hebben gemaakt. En wanneer wij weer een nieuwe manier hebben, komt dat uiteraard in het besloten gedeelte te staan. Daar vind je ook tools en acties die je kunt gebruiken om klanten te werven.

 

Ik weet niets van hondenvoeding en brokken?

Dat is geen probleem. In het online brokkenpilotengedeelte staat precies wat je aan basiskennis nodig bent. En loop je bij klanten tegen vragen aan die je niet kunt beantwoorden, dan zeg je dat je het niet weet en dat je het terug zult koppelen met de voedingsdeskundige. Vervolgens mail je ons de vraag en krijg je een antwoord dat je dan aan je klant kunt vertellen.

Wanneer je start als BrokkenPiloot, kun je de eerste 4 weken ook een startertraining volgen. Tijdens deze training komt onder andere ook productkennis aan bod.

 

Mag ik ook aan mensen buiten mijn regio leveren?

Ja, dat mag. Bijvoorbeeld wanneer het om je familie, vrienden of bekenden gaat. Actief klanten werven buiten je regio raden we sterk af en is zelfs niet toegestaan wanneer daar een andere BrokkenPiloot actief is. Onder actief werven verstaan we het klantenwerven door verspreiding van bijvoorbeeld folders of flyers.

Gebleken is dat het gemakkelijker gaat om in je eigen regio klanten te werven. Het is veel gemakkelijker om even langs te gaan voor een eerste bezoek bijvoorbeeld en ook het bezorgen kost minder tijd. De afstand tussen je klanten is kleiner, waardoor je dus meer klanten per uur kunt leveren. Wanneer je business goed gaat en je hebt je eigen regio goed voorzien, dan helpen we je graag je regio uit te breiden.

 

Leveren we maar 1 merk brokken?

Ja en dat zijn onze eigen EcoVit brokken. Deze voldoen aan onze hoge normen. Het is gebleken dat met de Ecovit 80% van de honden een goed en passend voer voorgezet wordt. De overige 20% zijn vaak honden met problemen. Het kost veel meer tijd om daar een passend voer voor te vinden en daar is extra kennis voor nodig. Natuurlijk kunnen wij je daar bij helpen en hebben we ook wel ander voer voor deze honden. Maar als BrokkenPiloot is het niet verstandig om je op deze doelgroep te richten.

Leveren we ook snacks en/of verzorgingsproducten?

Ja, op die manier kun je extra inkomsten bij dezelfde klant verdienen.

Wat nu als blijkt dat ik zakken voer niet verkocht krijg?

De houdbaarheid van het voer is 6 tot 9 maanden en staat op de zak. Eigenlijk is dat de uiterste verkoopdatum. Het voer is goed droog bewaard nog veel langer houdbaar. Maar na de uiterste verkoopdatum mogen wij de brokken niet meer verkopen. Daarom adviseren wij ook om bij je bestelling voor maximaal 2 maanden te bestellen. In dat geval lever je altijd “verse” brok.

Wanneer op de een of andere manier blijkt dat je brokken niet verkocht krijgt, mag je deze altijd aan ons retour sturen. Je ontvangt dan de inkoopprijs retour. Wel dien je dit uiterlijk 3 maanden voor het verstrijken van de uiterste verkoopdatum te doen, zodat wij ze nog kunnen verkopen.

 

Mijn Vraag Zit Er Niet Bij?!

Zit je vraag er niet bij, stuur je vraag dan naar info @ ecovitaal.nl. Je krijgt van ons dan zo snel mogelijk antwoord.